Samen werken

Hoe de kracht van het verschil inzetten?

Verschil ook kracht?

Strategie realiseren doe je samen. Vernieuwing vraagt verschillende gezichtspunten. Resultaat vraagt samenwerken tussen professionals. Leren is het meest effectief in groepen. En in de keten gaat het om samenwerkn tussen teams. Teamwork is noodzaak.

Samen werken

Hoe kom je als team goed en snel op stoom bij een nieuwe opgave? Je gaat vervolgens hard aan de slag. Dan beginnen onder de oppervlakte dingen te spelen waar je niet goed de vinger op kan leggen. En die het team minder effectief maken. Dit vraagt teambuilding én regelmatig teamonderhoud.

Een goed gesprek

Een veilige omgeving scheppen voor diepgaande gesprekken. Dat probeer ik telkens. Om te werken aan onderling vertrouwen. Ik stimuleer de uitwisseling van gevoelens en gezichtspunten. Om zo de kracht van het team naar boven te halen en barrières te slechten. En de richting te bepalen en ernaar te gaan handelen.

Diensten

  • Team onderhoud
  • Project start ups
  • Teambuilding

Ervaring

Het bouwen van een nieuw managementteam na een fusie van woningcorporaties

Het bouwen van een leidende coalitie in een cultuurverandering bij een internationaal opererende onderneming

Het bespreekbaar en hanteerbaar maken van de onderstroom van een managementteam van een uitvoeringsorganisatie

‘Frank assisteerde Van Oord Survey Management Team met het in kaart brengen van het veranderende besturingsmodel voor de afdeling. Frank’s bijdrage was subtiel en impactvol tegelijkertijd. De ‘Agile’ aanpak van Frank liet ruimte om het programma aan te passen en bij te sturen waar nodig, zonder vast te zitten in een agenda en met genoeg druk op voortgang en resultaat. Frank heeft oog voor de periode erna; hoe gaat het beklijven.
Met gemak laat Frank techniek & mens, eenvoud & complexiteit, goed & fout samen komen tot een geheel. Het is heel prettig samenwerken met Frank.’
Michel Koper

Manager Survey, Van Oord